Music Rap / Vocals

Zitten wordt het nieuwe springen, maar we hebben weer livemuziek bij The Hiphop Sessions

We mogen weer. Een moshpit moeten we nog even achterwegen laten, maar er mogen weer dertig man bij een show zijn. Uit een samenwerking tussen de Effenaar en Dynamo ontstonden The Hiphop Sessions. Je wekelijkse dosis live hiphop, online én on stage. Gastprogrammeurs kregen de kans hun favoriete act neer te zetten. Dit zijn de eerste vijf, maar het is de bedoeling dat dit een blijvertje wordt.

27 november: SoulTrash door Miranda Gashi

Miranda deed al vaker een succesvolle samenwerkingen met de Effenaar en Dynamo, dus het vertrouwen was er al. ,,Ik kreeg een promomail van de nieuwe EP van Soul Trash binnen op mijn werk en werd meteen enthousiast. Hun shows zitten goed in elkaar en hun muziek blijft vernieuwen. Na het luisteren van die EP stuurde ik het mailtje door naar Steffi en toen vroeg ze me of ik af wilde trappen met The Hiphop Sessions.”

Het was volgens Miranda een intieme en krachtige show die je hier kan terugkijken: https://thesessions.stream/watch/vid159

30 november: Zeno door Steffi Blonk (Effenaar)

Steffi is een van de initiatiefnemers van het project. Over het ontstaan van The Hiphop Sessions lees je meer in dit artikel van Hiphop In Je Smoel. Ze is actief als boeker bij de Effenaar en is verantwoordelijk voor het hiphopgedeelte. Zij kwam uit bij Zeno. De artiest uit Rijen is al een tijdje bezig om zijn sound te vinden en dat lijkt nu gelukt. Hij is doet mee aan het talentprogramma Music Hub Brabant, waar de Effenaar ook onderdeel van is. ,,Zeno liet me weten dat hij graag wilde spelen, maar de timing moet wel goed zijn voor een artiest. Als hij nog bezig was met een album, was de timing niet goed geweest”, vertelt Steffi. Zeno was de afgelopen tijd bezig met een nieuw project en deze show was de perfecte gelegenheid om daar wat van te laten horen. Dat was voor Steffi ook een goede reden om hem een podium te geven: ,,Voor Music Hub acts is het een laagdrempelige manier om een nieuwe nummers te brengen of om überhaupt meters te maken op stage. Dat faciliteren wij graag.”

Zijn sessie, met dertig man dus, was uitverkocht en is hier terug te kijken: https://thesessions.stream/watch/vid161

1 december: Yung Voltage door Tom Neijens (Dynamo)

Tom studeert Social Studies en loopt stage bij de Dynamo. Hij focust zich daar op ontwikkelingstrajecten voor jonge hiphop artiesten. Mixing Off is daar een voorbeeld van: tien weken lang werken beginnende rappers en producers naar een eindshow toe. Dat is ook de plek waar hij Yung Voltage anderhalf jaar geleden ontmoette. ,,Hij deed mee aan Mixing Off en blies me meteen omver met zijn talent. Zijn frisse sound, bouncy beats en funny one liners catchte mij snel. Sindsdien is hij niet gestopt met groeien en toen ik de kans kreeg om iemand te programmeren, ging mijn keuze daardoor direct naar hem. Dit is een andere movement naar mijn mening!”

Zijn sessie is hier terug te kijken: https://thesessions.stream/watch/vid162

8 december: Goontex door Siem Oosterhof (Boolin’)

,,Ik zat te brainstormen op mijn kamer met Jonathan (o.a. De Light Radio) en we kwamen bij Lil Flans uit. Hij is een soort van Yoda van de underground en die moeten ook een podium krijgen”, legt Siem uit. Lil Flans aka Flansie is een van de artiesten die bij het collectief Goontex hoort. Samen met Kunch Sosa, Dej, Dencho, Lukovic, Loesoe, Sserotonin en Demo2k proberen ze de verhouding van het normale geluid op te schudden en te laten zien dat er geen grens aan hun muziek zit. ,,We kende Flans al van de feestjes die we met Boolin’ hebben georganiseerd, dus daarom voelde het ook goed om hem neer te zetten.”

De show van Goontex is al uitverkocht, maar je kan de livestream via de onderstaande link volgen: https://thesessions.stream/schedule

15 december: HVNLY door Tinka van der Heide (Effenaar)

Tinka is als freelance producent en programmeur binnen en buiten Eindhoven actief. Met haar oog en oor voor hiphop maakt ze zich sterk voor talentontwikkeling en diversiteit binnen de culturele sector en urban scene. Ze kwam bij HVNLY uit door een stukje gelaagdheid in haar muziek: ,,Lang niet alle acts binnen de urban scene zijn even inhoudelijk. Dat hoeft ook niet, maar zij weet heel goed een gevoel over te brengen met haar muziek en kan goed performen”, vertelt Tinka. Je zou HVNLY kunnen kennen van The Voice of Holland en ze stond al op verschillende festivals als Solar en Kwaku. ,,Muzikaal heeft ze al een herkenbare eigen sound ontwikkeld en dat in combinatie met haar kracht van storytelling is live echt te gek.”

Er zijn nog tickets voor de show beschikbaar en de livestream is te volgen via de onderstaande link: https://thesessions.stream/schedule

// RELATED //