UC MASTERS COACHES

Jasper van Es

Jasper van Es is een gepassioneerde curator, coach, en creative producer op het gebied van Urban Art en Graffiti. Zijn carrière is doordrenkt van toewijding aan de graffiti- en street art-scene, waarbij hij een brug slaat tussen de underground kunstwereld en een breder publiek.

Als curator heeft hij diverse tentoonstellingen en evenementen georganiseerd, opvallend was #ViralVandals, een groepstentoonstelling in 2017 die de invloed van sociale media en digitalisering op de creatieve processen van graffiti-artiesten onderzocht. Het succes van #ViralVandals heeft zijn reputatie als curator gevestigd en heeft deuren geopend voor verdere samenwerkingen en evenementen. Daarna heeft hij meerdere tentoonstellingen gemaakt waaronder ook solo tentoonstellingen met street art pioniers zoals OX en East Eric. 

Een ander opmerkelijk project is “Repainting Subway Art” van de Nederlandse graffitikunstenaar Tripl. Het project, dat een monumentaal eerbetoon is aan de oorspronkelijke schrijvers en fotografen van het legendarische boek “Subway Art”, illustreert hoe een eenvoudige grap kan uitgroeien tot een ambitieus en indrukwekkend project. In 2023 heeft Jasper een tentoonstelling gemaakt over dit project bij MU en reist het project in 2024 door naar Leicester (UK) en Weil Am Rhein (DE).

Met Windows to the World, een sign painting festival en platform dat Jasper heeft opgezet, heeft hij verschillende evenementen georganiseerd waarin hij signpainters uitdaagt om autonomer en inhoudelijker te werken. Hierbij heeft hij nieuwe vormen van creativiteit aangewakkerd en maatschappelijke thema’s naar de openbare ruimte gebracht. Daarnaast is hij adviseur en commissielid van het Mondriaan Fonds en is hij een persoonlijke coach voor getalenteerde Nederlandse makers met een achtergrond in graffiti of street art zoals in het UC Masters-project.

Hij is een vertrouwenspersoon voor makers die vaak anoniem opereren. Zijn passie voor graffiti en street art, gecombineerd met zijn educatieve achtergrond, heeft geleid tot een inspirerende carrière als curator en coach, waarbij hij de scene en het publiek op een enthousiaste manier verbindt.

www.jaspervanes.nl

 

Kareem Gazuani

Vroege Levensjaren en Introductie tot Hiphop
Kareem Gazuani raakte  op 9-jarige leeftijd betrokken bij de hiphopcultuur. Deze vroege ervaring vormde de basis voor zijn toekomstige pad in de muziek en het onderwijs. Als tiener, onder de naam Kareemineel, begon hij zijn vaardigheden in rap en hiphop te ontwikkelen.

Doorbraak als Performer
Kareem’s muzikale reis kreeg een boost door zijn samenwerking met Fresku in Zwarte Schapen. Ze gaven meer dan 500 optredens, waaronder op Lowlands en bij DWDD. Zijn talent en passie leidden tot zijn finaleplaats in De Grote Prijs van Nederland in 2004.

Ontwikkeling tot Coach en Docent
Als erkende coach en talentontwikkelaar, en met een certificering als Lumina coach, nam Kareem een prominente plaats in binnen het onderwijs. Hij werd een invloedrijke docent talentontwikkeling bij Curio. Zijn integratie van straatcultuur in het onderwijs heeft diepgaande invloed gehad op vele jongeren.

Oprichter van Pressure Cooker en Bijdrage aan WOO HAH! Festival
Met de creatie van het Pressure Cooker programma bij het WOO HAH! festival, heeft Kareem een platform geboden voor jong talent om zich te ontwikkelen en te schitteren.

Culturele Impact en Stichting We Shape
Als veelgevraagd lid van culturele commissies en oprichter van de Stichting We Shape, heeft Kareem een sleutelrol gespeeld in de bevordering van straatcultuur en de ondersteuning van jong talent.

Erkenning als Leraar van het Jaar 2023
Een recente bekroning van Kareem’s indrukwekkende carrière is zijn nominatie als Leraar van het Jaar 2023 in de categorie MBO. Deze nominatie erkent zijn uitzonderlijke bijdrage aan het onderwijs en zijn vermogen om jonge geesten te inspireren en vorm te geven.

Nalatenschap
Kareem Gazuani staat bekend als een inspirerende figuur in de wereld van muziek, cultuur, en onderwijs. Zijn invloed als artiest, coach, en docent maakt hem tot een rolmodel voor velen, en zijn werk heeft een blijvende impact op de ontwikkeling van toekomstige generaties in de kunsten en daarbuiten.

www.dekijkvank.nl 

Carmen Verduyn

Carmen is vanaf haar kindertijd altijd actief geweest in taal. Als basisschoolleerling mocht zij haar eerste publicaties al binnenslepen. 

Dichten had haar focus en daarmee is zij in de jaren 2012 en 2013 finalist van de El Hizjra literatuurprijs geweest. 

Toen ze in 2015 bij Dynamo in aanraking kwam met Poetry Circle 040, heeft zij zich gespecialiseerd in spoken word. 

Met haar performances heeft ze op podia gestaan zoals de Frankfurt Buchmesse, KIT, Het Concertgebouw, Fort Sint Pieter, enz. 

Ze combineert het empowerende en kritische element van spoken poetry graag met haar achtergrond als pedagoog én probeert zo de talentontwikkeling op taal-kunst gebied naar het volgende niveau te helpen. Dit doet ze samen met de platforms Onuitgesproken en Losse Eindjes. 

Iselle Claassens

Iselle heeft tien jaar bij Parktheater Eindhoven gewerkt als programmeur van o.a. dans en jeugdpodiumkunst. Ook was ze daar projectleider van talentontwikkelingstraject thinX. Sinds een aantal jaar is ze werkzaam als freelance fondsenwerver en coach voor makers, waarbij ze vooral werkt met dansmakers uit de urban scene, zoals eerder met The Ruggeds, Jennifer Romen en Simon Bus.

Ook werkt ze met Fonds ZOZ als coördinator van de regionale ZOZ Academies, waarbij makers aanvragen kunnen indienen om een inhoudelijk onderzoek te doen voor een artistieke pilot.

Ze is commissielid bij Brabant C en maakt onderdeel uit van de beoordelingscommissie Jeugdpodiumkunst voor de BIS 2025-2028.

Als podcastmaker maakt ze podcasts en audiodocumentaires over inspirerende onderwerpen en mensen uit de cultuur en sport, zoals de Meet The Masters serie van Emoves, de  serie Dancing With Darkness met Jess Oberlin en de F1 Pitcast over Formule 1 met haar zus.