UC MASTERS SPOKEN WORD

  • Om de losse eindjes van het onuitgesproken zijn te kunnen stemmen. – 

Je doet poetry, bent slammer of spoken word artiest op niveau en hebt je strepen verdiend. Waar anderen slacken ga jij door. Het heeft je al veel moois gebracht en je bent klaar om jouw passie op professioneel niveau verder te ontwikkelen. Niet omdat je het wilt, maar omdat je simpel weg niet anders kan. Je moet én zal. Dát is de urban culture-mentaliteit die we zoeken: met het EMOVES UC MASTERS Spoken Word traject kunnen we jou twee jaar lang ondersteunen om jouw kunstenaarschap op topniveau te ontwikkelen.

Voor wie is het EMOVES UC MASTERS Spoken Word traject?
Het UC MASTERS programma biedt ruimte aan drie toptalenten per discipline. EMOVES investeert in hét toptalent dat de cultuur en de creatieve kracht van urban art verder kan brengen. We zoeken urban kunstenaars die al een trackrecord hebben en erop gebrand zijn de volgende stap in hun professionele carrière te zetten. UC MASTERS is nadrukkelijk géén platform om je carrière te lanceren; we helpen je het next level van jouw eigen ambities te bereiken. Jouw wensen, dromen en doelen vormen dus de basis voor het coachings traject. Jouw ambities, ons doel. 

Hoe ziet het traject eruit?
Het programma bestaat uit coaching, workshops, lezingen, presentaties en samenwerkingen met (inter)nationale peers en collega’s. De inhoud wordt op maat gemaakt, in samenspraak met de artistiek leider / coach van je pijler. Voor spoken word is dat Carmen Verduyn. Carmen ontwikkelde zich van actieve schrijver en spoken artist tot coach expirimentele literatuur en organisator. Zo werkte zij voor de El Hizjra Literatuurprijs, Poetry Circle & Radicaal Schrijven. Met haar crew van Onuitgesproken, Losse Eindjes én WeerWoord organiseert ze spokenpodia en festiviteiten. Daarnaast creëert ze public poetry interventions die scatterd oer Nederland te lezen zijn als constant ontwikkelende gedichtenbundel. Het podium dat je kiest als spoken word artist verschilt per individu. Voor de een is het een prominente plek in de openbare ruimte, voor de ander een publicatie, theatershow, of een eigen spoken platform. Je bouwt aan de erkenning voor je eigen stijl en verdiept je in het documenteren van je werk. Je verdiept je in je cultuur door residenties, masterclasses en presentaties te organiseren. Het team van EMOVES ondersteunt je in het krijgen van toegang tot een (inter)nationaal netwerk.

//MOMENTEEL IS HET NIET MEER MOGELIJK OM AAN TE MELDEN