Freerunning Sports Tricking

The place to be voor Tricking en Freerunning, Commit040

Commit040 is de kersverse freerun en tricking trainingshal waar deze twee disciplines bij elkaar zijn gekomen.

Tricking, ook wel Martial Arts Tricking genoemd, is de formele naam van een type Martial Arts (vechtkunst) dat ook beschikt over een breed pakket aan gymnastiek en turninvloeden. Het is ontstaan van Martial Artforms (Kata, Taolu en meer). Sporten zoals karate, Capoeira, Taulo, Wushu, Kata, Tae Kwon Do, geïntegreerde technieken van het turnen, breakdance en vergelijkbare disciplines. Voorbeelden van geïntegreerde technieken zijn de 540 kick van Taekwondo, de butterfly twist van Wushu en de achteruit salto van het turnen. De sport richt zich op een creatie van “een uniek combinatie van salto’s, trappen en rotaties ( kick, flips and twists)”. Tricking onderscheid zich van de vergelijkbare disciplines voornamelijk in het feit dat expressie en exploratie de voorkeur krijgen binnen de discipline. Een individu die Martial Arts Tricking beoefend word ook wel “tricker” genoemd.

Freerunning is mix van parkour en straatacrobatiek. Wist je dat parkour begon als ontsnappingstechniek die ontwikkeld werd door het Franse leger in de jaren 50? Soldaten werden zo getraind om zo snel mogelijk obstakels te overwinnen. Dit is uiteindelijk samen gegaan met acrobatische bewegingen zoals salto’s en radslagen met invloeden van dansbewegingen. Een goede freerunner beheerst technieken uit parkour, turnen, breakdance, klimmen en Martial Arts.

De freerun docenten dragen hun kennis en ervaringen graag over aan de nieuwe generatie freerunners. Om zoveel mogelijk mensen actief kennis te laten maken met de sport biedt Commit040 op verschillende locaties lessen aan. Op het moment vinden deze lessen plaats in Helmond, Eindhoven en Venray. 

Door het volgen van structurele lessen leren de deelnemers hun eigen lichaam kennen. De docenten zijn er om alle deelnemers steeds opnieuw uit te dagen met verschillende oefeningen zodat grenzen worden verlegt en er een vertrouwen wordt opgebouwd op ieders eigen kunnen. Dit maakt het niet alleen een fysieke, maar ook een mentale training waardoor er beter om wordt gegaan met obstakels in het dagelijks leven. Let op: de minimale leeftijd is 7 jaar.

Kom je langs voor een gratis proefles? Check de website voor meer informatie.

www.commit040.nl

// RELATED //