Read

STEP IN THE ARENA | 9, 10 & 11 Juni

EINDHOVEN, 9 Mei april 2023

Internationaal graffitifestival STEP IN THE ARENA biedt een week lang street-art in Eindhoven.

Dynamo bouwt voor de 14e editie graffiti festival Step in the Arena uit naar een kleine week. Met Kidsbattle, Step in the Arena Extra en Step out of the Arena weet Dynamo een week lang hoogstaande graffiti, talentvolle street art-artiesten en lokale helden naar de Berenkuil, Eindhoven, te trekken.

Step in the Arena

Van kleurrijke letters tot fotorealistische portretten, van grafische abstracte vormen tot cartoonfiguren — met internationaal graffitifestival Step in the Arena geeft Dynamo de stad letterlijk kleur. Rond de 150 graffiti-artiesten vanuit Europa komen naar Eindhoven en werken 10 en 11 juni aan de creatieve metamorfose van de Eindhovense graffiti Hall of Fame: De Berenkuil (Insulindelaan).

Naast internationale artiesten, zijn er lokale talenten te bewonderen en staan oude rotten naast de volgende generatie graffiti artiesten. De entree is gratis, iedereen is beiden dagen welkom van 11.00 tot 20.00. Het festival trekt jaarlijks zo’n 8000 bezoekers.

Step in the Arena Extra

Op de vrijdag voor Step in the Arena, 9 juni, zal Step in the Arena Extra plaats vinden. Hierin wordt met relevante thema’s de verdieping gezocht in de street art en graffiti. Dit jaar is de Afgahaanse artieste Malina Suliman aangehaakt. Zij volgde in 2009 een Bachelor Fine Arts in Karachi, Pakistan.

Vanwege politieke en veiligheidsoverwegingen moest zij Afghanistan verlaten en woont ze momenteel in Nederland, waar ze haar Master Fine Art heeft behaald aan het Dutch Art Institute. Malina zal in gesprek gaan met andere artiesten uit het Midden Oosten over politiek activisme, veiligheid en de Graffiti scene daar.

Step in the Arena Extra is gratis te bezoeken en vindt plaats in de Fabriek aan de Baarsstraat 38 te Eindhoven.

Step out of the Arena

Dankzij Step in the Arena zijn vele internationale artiesten in de stad en dit biedt een uitgelezen kans om Eindhoven van nog wat extra kleur en kunst te voorzien. De dagen na Step in the Arena blijven dan ook een aantal artiesten in Eindhoven en gaan ze op 12 en 13 juni aan de slag met muurschilderingen, murals genaamd. Dit jaar is voor de wanden aan Achterom gekozen.

Kidsbattle

De Kidsbattle kennen we nu 13 jaar als side-event van het internationale graffitifestival Step in The Arena. Tijdens dit project wordt er een cursus graffiti gegeven aan maximaal 10 deelnemende scholen uit de verschillende stadsdelen van Eindhoven. Afgelopen jaar is daar het Street Poem Pieces deel aan toegevoegd en hierin de samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven totstand gekomen. Kidsbattle Street Poem Pieces verbindt de kernwaarde Talentontwikkeling van Lumens met Taalontwikkeling van de Bibliotheek Eindhoven. Het onderdeel Street Poem Pieces verwijst naar het lessentraject onder begeleiding van de Bibliotheek en Dynamo. De eerste literaire les was samen met de Bibliotheek en bestond uit het maken van een straatgedicht over de wijk of een specifieke plek hierbinnen. In de drie lessen die hierop volgden werd onder begeleiding van Dynamo het straatgedicht omgezet naar een graffiti-kunstwerk. Tijdens de uiteindelijke Kidsbattle in de berenkuil hebben de leerlingen hun kunst een plek op de muren gegeven.

Dynamo

Dynamo is een creatief platform voor jong talent. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school in één. In een dynamische leerwerkomgeving ontwikkelt jong talent zich bij Dynamo in dans, muziek, kunst, cultuur, sport en nieuwe media. Ook zijn de subculturen Urban, Rock en Dance vanuit vrijwilligersgroepen sterk vertegenwoordigd.

Meer info: www.stepinthearena.nl

Sponsors/partners Step in the Arena, Step out the Arena, Kidsbattle, Step in the Arena Extra
Cultuur Eindhoven, Gemeente Eindhoven, Lumens, Dynamo, Emoves, Glowhotel, Montana, De Verfkampioen, Mr. Serious, Vincent Huibers graffiti Agency.
 
Tags // //


// RELATED //