Music Rap / Vocals

Icejustflexin’: “Ik schrijf graag over wat dicht bij mijn hart ligt”

Allround creatieveling Icejustflexin leverde een bijdrage aan het In the southside-project waarvoor onlangs een schrijverskamp werd georganiseerd. Eerder dit jaar was hij te horen op de EP Yellow Tears van Skinny en tijdens de vijfde ronde van de OwnZone Challenge ging hij er in de categorie ‘artiest’ met de prijzenpot vandoor. De beste man is druk doende het geluid van het Zuiden mee op de kaart te zetten.

“Rauwheid, honger, iets unieks”, zo omschrijft hij de sound van de southside. “Niet iets wat je in het dagelijks leven zou horen. De dingen die ik voorbij hoor komen van de boys die ik hier in het Zuiden ken, zijn zo extravagant, zo ver van deze wereld. Je kunt er niet bij stilstaan en denken: dat heb ik al gehoord. Iedereen probeert zijn eigen drive te vinden. Het is mooi om te zien hoe mensen om je heen groeien, hoe je zelf groeit en hoe we samen groeien. Nu is het tijd om door te pakken en ons gezicht te laten zien.”

Die zuidelijke connectie vinden we straks terug op zijn EP in wording: “Ik werk met verschillende producers. Ik kan zelf ook produceren, maar ik leg het liever in de handen van iemand die al heel ver is met mixen en masteren. Ik kijk met wie ik het fijnst werk, zodat ik niet al die druk op mezelf hoef te zetten. Sowieso werk ik sinds In the southside al met Voltage. Een goede vriend van me, Jesse Onyenka, heeft de beat voor Blem gemaakt, dat op Yellow Tears van Skinny staat. Ik werk in Meerhoven met RKay, of bij Skinny in de studio. Ik probeer altijd wel connected te blijven.”

Skinny – Blem (ft. Icejustflexin’)

Icejustflexin beperkt zich niet tot muzikale projecten: “Ik probeer mezelf met veel dingen te associeren. Soms heb ik mezelf daarbij ook wel slipping gecatcht omdat ik iets teveel op mijn bord had gezet, maar door mezelf in die situatie te zetten heb ik dingen gezien en geleerd. Yumeda, een creatief platform, is het bedrijf van mijn neef Nathan Josefa. Arjen Laurens gaf het idee vorm, ik geef creatieve input, van content creating tot samen brainstormen.” Lacht: “Ik gedraag me dan ook wel gelijk als een haantje, toch, ik wil gewoon zeker weten dat dingen goed verlopen. Al is het niet mijn bedrijf, ik wil mensen wel het gevoel geven dat ik er voor het bedrijf ben en niet voor mijn eigen zak. Dat vind ik ook belangrijk in business, dat je eerder een band opbouwt in plaats van een imago.”

“Ik doe meer dan muziek”, vertelt hij verder. “Acteren lijkt me interessant. Zingen, rappen, produceren. Ik wil later director worden van films of videoclips. Als ik een liedje hoor, heb ik niet meteen een idee, maar wel een feel die de visuals moeten krijgen. Gaan we voor neon of cozy? De temperatuurverschillen in de visualisatie. Daarna komen de locaties in mijn hoofd. En dan begin ik pas te denken wat voor verhaallijn ik, gebaseerd op die feel en locaties, zou kunnen toevoegen zodat het één geheel vormt met de muziek.”

Maar eerst dus die EP: “Het is mijn baby’tje. Ik ben al een paar jaar bezig met het concept. Het is een R&B-EP, basically all about heartbreaks en how to get trough-stuff. Het begint wel een beetje te bloeien. Ik ben laatst weer door een heartbreak geweest, dus ik heb genoeg om over te schrijven. Zij was eigenlijk de reden waarom ik deze EP weer heb hervat. Daarvoor had ik een paar R&B-liedjes waarvoor ik de verses niet kon afmaken, want ik had niks om over te schrijven. Ik schrijf graag over wat dichtbij mijn hart ligt.”

Tags //


// RELATED //