Arts Graffiti

Fab5Freddy: “AMAZING‼️✊🏾‼️”

Met een piece van 700 vierkante meter maakte een aantal Eindhovense graffiti-kunstenaars een statement tegen racisme. Op het Eindhovense Ketelhuisplein kun je het werk in levenden lijve bekijken, tot de bezemwagens, de weergoden en het dagelijkse leven ermee aan de haal gaan. Bekijk hier alvast de digitale versie, shots en edit door Mathijs Langenhuizen en droneshots van André Smits.

Het kunstwerk was tevens een ode aan de pioniers van deze kunststroming, die aardig te spreken waren over de actie: “its freeeessssh” meldt filmmaker Charlie Ahearn, die 37 jaar geleden bovengenoemde pioniers in beeld bracht met de beroemde graffiti-documentaire Wild Style. “AMAZING‼️✊🏾‼️” voegt icoon Fab5Freddy daar aan toe. Ook Wild Style the movie, waarnaar het werk verwijst, plaatste het prominent op haar Instagram-kanaal.

Fab5Freddy laat het overigens niet bij een reactie op het bericht van Ahearn. Hij plaatst de foto op zijn eigen Instagram-profiel en noteert daarbij: “The Netherlands was one of the 1st countries outside of America to get down with the hip hop movement after seeing the film Wild Style and the roots go deep there.” En hij vraag zich af: “Wait, could this be the worlds largest graffiti painting? Let’s call the Guinness Worldbook ❤️🖤💚✊🏾‼️”

Niet alleen binnen de graffiti-scene is het werk overigens goed ontvangen: hiphop-iconen als DJ Lord, Kurtis Blow, Grandmaster Flash, GZA en Public Enemy-frontman Chuck D toonden hun waardering door foto’s van het werk te reposten. En wat dat Guiness Worldbook betreft: Don’t believe the hype, om maar eens een wijs man te citeren, maar mogelijk gaan we een telefoontje plegen.

#BLACKLIVESMATTERPEace to the artists and the legendary Fab 5 Freddy…

Geplaatst door Chuck D op Woensdag 8 juli 2020

// RELATED //