Arts

ANTIGOON X RALPH ROELSE X DDW

EMOVES PRESENTS…
Een duo-show van de post-graffiti kunstenaars Antigoon en Ralph Roelse in de imponerende industriële kelder onder het skatepark van Area 51.

Met wortels in graffiti hebben beide artiesten een unieke benadering in hun werk ontwikkeld. Door het aanbrengen van lijnen die in contrast staan met hun achtergrond en omgeving, straalt het werk zowel minimale schoonheid als subtiele agressie uit. Hierbij is er ruimte voor imperfectie en hebben zij de rauwe kenmerken van de graffiti weten te behouden.

Antigoon (1983) maakt machines die patronen aanbrengen met stiften, spuitbus en andere materialen. Het resultaat is onmenselijk strak en geometrisch. Toch zie je de tekenen van materialen die eigenlijk gemaakt zijn voor mensen: druipende verf, aangedrukte krijtjes en potloodstrepen.

Ralph Roelse (1984) werkt in een hybride vorm van schilderen, fotografie, tekenen, collage, interventie en beeldhouwkunst. Ralph haalt eindeloos veel inspiratie uit de industriële landschappen op de verweven grensgebieden met België en Duitsland. Zijn kunst verbeeldt de ontmoeting tussen het primitieve en technologische, het digitale en het fysieke, en hoe onschadelijke handelingen een subliem schilderkunstig karakter kunnen produceren.

Deze expositie is onderdeel van de Dutch Design Week die in Eindhoven plaatsvind van 16 t/m 24 oktober 2021. Kijk op www.ddw.nl voor meer informatie.

Antigoon en Ralph zijn beiden deelnemers aan ons UC MASTERS-traject waarbij getalenteerde kunstenaars worden begeleid bij het ontwikkelen en professionaliseren van hun craft. De discipline Urban Arts wordt gecoördineerd door Jasper van Es, die tevens curator is van deze expositie.
UC MASTERS wordt gesteund door bijdragen van het Ministerie van OCW, Provincie Noord-Brabant en Stichting Cultuur Eindhoven.

Foto: Ralph Roelse

Tags // // // // // //


// RELATED //