THE KID SELIM

Selim ‘The Kid Selim’ Haase woont in Helmond en werkt in Eindhoven.
The Kid Selim is een Eindhoven-based muziek producer, director en designer. Selim’s muziek wordt gekarakteriseerd door een sterk melodisch sound en aandacht voor detail. Als geboren Fransman met Marokkaanse roots, opgegroeid in Nederland, weet Selim de weg in verschillende genres waaronder hip-hip, pop, urban en afro. Selim is voornamelijk bezig met het uitbreiden van zijn praktijk. Hij raakt geïnspireerd door film en cinematografie wat ook terug te zien is in zijn videoclips. Door muziek en beeld te combineren levert hij maatwerk dat in staat is de visie van hemzelf, en van artiesten, kleurrijk tot leven te brengen.

Selectie van de projecten van Selim:

Afgelopen jaar werkte Selim samen met verschillende nationale en internationale artiesten uit de urban scene en bracht in totaal zo’n 20 nummers uit.

Het nummer Freedom City ism Duimalot wordt door de gemeente Utrecht gekozen als volkslied van Utrecht omdat de stad dit jaar 900 jaar bestaat.

Ondertussen heeft Selim zijn studio uitgebreid en naast producent ontwikkeld Selim zich tot regisseur. Zie hier enkele clips die hij regisseerde (waarvan hij bij sommige ook de producer was)

Hij maakt een documentaire over zijn reizend schrijverskamp die leidt naar de begraafplaats van zijn vader in Marokko. Voortvloeiend uit de reis komt een EP en expositie. Dus hou hem in de gaten!
Instagram
Spotify