RALPH ROELSE

Ralph Roelse (1984) woont en werkt in Eindhoven.
Ralph Roelse werkt in een hybride vorm van schilderen, fotografie, tekenen, collage, interventie en beeldhouwkunst en begon zijn artistieke carrière op 12-jarige leeftijd toen hij graffiti begon te gebruiken als een manier om zichzelf te manifesteren. Ralph haalt eindeloos veel inspiratie uit de industriële landschappen op de verweven grensgebieden met België en Duitsland. Ralph heeft altijd gepionierd binnen de graffiti en het documenteren ervan, dit is voor velen onbekend gebleven maar is nu klaar om het aan een groter publiek te laten zien. Zijn kunst verbeeldt de ontmoeting tussen het primitieve en technologische, het digitale en het fysieke, en hoe onschadelijke handelingen een subliem schilderkunstig karakter kunnen produceren.

New Dutch Minimalism @ Kelderman en van Noort

In februari opende bij Kelderman en van Noort de eerste show waar Ralph zowel curator als deelnemende kunstenaar is. Als bedenker van de term/stroming New Dutch Minimalism bracht Ralph een aantal kunstenaars samen met een zelfde achtergrond en zoektocht naar minimalisme in hun werk als hemzelf.

Our Side of the Story x Ralph Roelse

Our side of the Story ging met Ralph mee tijdens een van zijn nachtelijke avonturen op een van de enorme rangeerterreinen van Belgié en maakte onderstaande video.

Veel van Ralph zijn interventies, foto’s en kunstwerken verlaten nooit de afgelegen industriële plekken, zijn atelier of zijn harde schijf. Maar van bovenstaande actie maakte Ralph een mooie print. Meer info hier.

Antigoon x Ralph Roelse

ANTIGOON x RALPH ROELSE : duotentoonstelling tijdens DDW.
Met 8000 bezoekers in 10 dagen, oktober 2021.

Glashard

GLASHARD / Stedelijk museum Schiedam.
Groepstentoonstelling met top van de post-graffiti, okt 2021 – jan 2022.

Instagram

Volg Ralph op Instagram om zijn nieuwste werk te zien!

Website

Website Ralph Roelse: www.ralph-roelse.com