Nicole Custers

Nicole houdt zich als netwerkregisseur bezig met de algemene organisatie en de structuur ervan: “Ik ben goed met cijfertjes en structuren en ik vind het fijn als ik mensen daarmee kan helpen zodat zij hun ding kunnen doen.” Nicole houdt zich vooral met de back office bezig: “Ik zorg dat er efficiënte processen lopen maar ook dat het op papier, de financiële administratie, allemaal goed gestructureerd is; dat budgetten en planning bewaakt worden; dat de verplichtingen worden nageleefd. Mensen zijn gewend om met hun creatieve ding bezig te zijn en ik wil me gaan inzetten voor het organisatorische deel daar omheen. Soms is dat een lastige puzzel maar het is echt kicken als het dan helemaal voor elkaar is.”

Achttien jaar lang werkte Nicole als office manager voor Scherpontwerp: “Op de Eindhovense School, tegenwoordig Sint Lucas, heb ik de opleiding tot grafisch intermediair gedaan. Ik begeleidde processen in de grafische industrie van begin tot eind.” Hoewel de grafische wereld een andere is dan die waar ze nu in terecht komt, ziet ze de nodige overlap in haar werk: “Ik word er blij van als er iets gecreëerd wordt en dat mensen daar dan enthousiast van worden. Ik vind het fijn om in een creatieve omgeving bezig te zijn.”

De interesse voor de urban culture was er al op jonge leeftijd: “Ik heb het niet actief beoefend, maar wel altijd gevolgd. Als kind wilde ik een BMX, maar dat mocht niet van mijn ouders, dus ik ging met mijn gewone fiets over de buitenbaan bij ons om de hoek.” Ook skateboarden greep haar aandacht: “Die vrijheid trekt me aan. Je kunt het doen waar je wilt, je gaat door de hele stad. Het buiten zijn trekt me, het rauwe ervan. Zelf heb ik het nooit aangedurfd, helaas.” De vrijheid vindt Nicole nu in wandelen. Gewoon in de natuur of door de stad. Door Eindhoven, maar ook andere Europese steden, tijdens een citytrip. Daarnaast is ook koken een hobby.

De activiteiten van EMOVES volgde ze de afgelopen jaren met veel plezier: “De BMX’ers op het Ketelhuisplein, maar ook de online video’s van The Ruggeds en Planet Pop’N. Voorheen ging ik in Area 51 wel eens een biertje drinken en even op de baan gluren. Ik kijk er heel erg naar uit dat het nieuwe pand straks klaar is. Ik denk dat het nóg aantrekkelijker wordt om daar even te gaan zitten. Sowieso vind ik Strijp-S een toffe plek. Zo is EMOVES precies wat bij mij past: in een creatieve omgeving met enthousiaste mensen samenwerken.”