MONIQUE HENDRIKS

Monique Hendriks (1984) woont en werkt in Eindhoven.Monique Hendriks is gefascineerd door wat ons menselijk maakt, achter een pantser van humor, incoherentie en tegenstrijdigheid, met een onstilbare honger naar verbinding, hokjes ontduikend en verzuipend in uitgedroogde pennen confronteert Monique haar bindingsangst voor de toekomst, op een niet-Beyoncé-achtige manier.
Als creatief schrijver, performer en filmmaker schrijft ze poëzie, korte verhalen en romans en werkt ze aan nieuwe literaire concepten voorbij de bladzijde. Ze maakt bijvoorbeeld korte poëzie filmpjes, audio ervaringen en theatrale concepten gebaseerd op haar schrijfwerk, maar ook tastbare concepten zoals 3D poëzie in een ouderwetse View-Master en poëziebadboekjes.

Monique won het NK Poetry Slam in 2021!

Ook wint Monique begin 2022 de El Hizjra literatuurprijs!

Monique bracht haar debuutbundel ‘Retrospectieven’ uit in de vorm van een View-Master. Ze werkt hiervoor samen met beeldend kunstenaar Lilia Scheerder, die de teksten visualiseert.

Voor het sign painting festival Windows to the World schreef Monique een tekst die sign painter Niels Bakkerus op de ramen van de leegstaande HEMA schilderde.

Volg Monique vooral op haar kanalen en socials voor haar nieuwste werk!
Youtube: MoniqueHendriksismijnnaam
Instagram: @Monique.Hendriks.84
Facebook: @moniquehendriksismijnnaam

En neem vooral een kijkje op haar website vol teksten, videos, publicaties en heel veel meer!