LIAM MCCALL

Liam McCall (1995) woont in Utrecht en werkt in heel Nederland.
Binnen zijn UC Masters traject heeft Liam tot nu toe gewerkt aan twee projecten om zijn makerschap door te ontwikkelen; een solo op zichzelf en een solo op een ander. 
Hij begon met een solo voor zijn mede-crewlid van Underdogz Oscar “Ozzi” Starink, waarin hij onderzoek heeft gedaan naar intuïtief makerschap. Vervolgens maakt hij de solo FR / AGILE op zichzelf, waarmee hij de Best of Fringe Award won. De Theaterkrant schreef hierover:

“McCall is een zeer behendige danser met veel lichaamsbeheersing en met deze Fr/agile laat hij een interessante dialoog zien, tussen licht en lichaam in het hier en nu: we zien de performer bewegen en zweten in het donker. 

Het eindbeeld komt wel aan. McCall beschijnt zichzelf met een warm, oranje licht en begint zacht en sensueel te dansen, met zichzelf. Het is een beeld dat na de snelheid en hardheid van het halfuur ervoor plots ontroert. We zien een kwetsbaardere kant van dit lichaam, dat nu beweegt vanuit rust en plezier.”

In beide solo’s onderzoekt hij een manier om de breekbaarheid van Breaking te tonen. In dit thema gaat hij in 2023 verder met het werken aan een duet dat in juni 2023 in premiere zal gaan.

Zijn ontwikkeling binnen UC MASTERS is tweeledig: enerzijds is het een zoektocht naar een eigen signatuur en eigen methode, anderzijds is Liam bezig om zijn intuïtieve gevoelswereld beter vorm te geven in woord en kunst. Hij vindt zichzelf steeds opnieuw uit. Van battle danser en uitvoerend danser in producties van anderen tot theatermaker.

Na Liam zijn optreden tijdens het Fringe festival krijgt Liam enkele mooie recensies over FR / AGILE in de Theaterkrant en het NRC.

Liam is een van de dansers in het dansconcert Hold Your Horses, een coproductie van De Dansers en Theater Strahl Berlin en speelt begin 2022 door heel het land.

Liam is naast Alesya Dobysh een van de dansers in het stuk ‘Three Studies for a self portrait’ van Simon Bus.

Tijdens EMOVES presents, in de week van de Dutch Design Week, danst Liam samen met Underdogz Oscar zijn solo.

Check hier de trailer die Liam maakte voor de theaterstuk ‘gewoongewoon’ met zijn crew Underdogz

Volg Liam op zijn instagram @liam.udc
En volg zijn crew de Underdogz @underdogzutrecht