Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UPRIGHT | URBAN ART IN DE HEUVEL

maart 3, 2023

Winkelcentrum De Heuvel en urban platform EMOVES boden een unieke kans voor vier urban kunstenaars om vier grote pilaren in het winkelcentrum onder handen te nemen. De opdracht? Iets te maken waar de maker voor de volle 100% achter staat. We hebben uiteindelijk 198 aanmeldingen binnen gekregen vanuit het hele land!

Door de hoeveelheid inzendingen was het voor de jury mogelijk om een mooie diverse selectie te maken. Zo zie je in het abstracte en organische werk van Andre HZS mooi de invloeden van graffiti. Nina Valkhoff schildert prachtige realistische dieren en planten en maakt over de hele wereld enorme muurschilderingen. En de Eindhovense Kid Kura neemt met zijn illustratieve en kleurrijke stijl een pilaar over. Maar er wordt ook ruimte gegeven aan talent. De jury zag veel potentie en vooral plezier in het werk van de 21-jarige Zena-Rae.

Elke kunstenaar krijgt volledige vrijheid en wordt netjes volgens de fair practice code betaald. Vandaar de naam Upright. We streven ernaar dat ook makers in de urban culture serieus behandeld worden en we willen ze ruimte bieden om hun eigen verhaal te vertellen.

Het kunstwerken worden vrijdag 3 maart feestelijk geopend. Volg het proces via de socials van @stichtingurbaneindhoven.nl en @heuveleindhoven
Het project is een samenwerking tussen winkelcentrum De Heuvel en het urban platform EMOVES en is opgezet door Jasper van Es.

Gegevens

Datum:
maart 3, 2023
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://emoves.nl/upright/

Organisatoren

EMOVES
Heuvel Eindhoven

Locatie

Heuvel Eindhoven
Heuvel Galerie 133
Eindhoven, Noord Brabant 5611 DK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie